Om denne side - og mig selv

 

Om mig selv:

Mit navn er Jan. Jeg er alkoholiker.

Sådan præsenterer jeg mig selv, når jeg taler ved et AA-møde. Eller, som det hedder i "AA-sprog", deler ved et AA møde. For når jeg siger noget, taler jeg om MINE egne erfaringer og det der ligger MIG på sinde. Og det er netop grunden til, jeg har lavet denne side. Måske kan du, der læser dette, bruge mine erfaringer og opnå et lige så godt - ædru! - liv som jeg. Under alle omstændigheder har Anonyme Alkoholikeres simple program - og det vil sige de erfaringer, som tusindvis af alkoholikere før mig har gjort - hjulpet mig. Og hvis jeg med denne ringe indsats har kunnet give dig en smule håb om at også du - eller en du kender - kan komme ud af alkoholismens vanvid, så har programmet endnu en gang bevist sin styrke.

Jeg ved godt, at meget af det, der står på disse sider lyder ekstremt frelst, men tro mig: Jeg kender ingen AA'ere, jeg ville give den betegnelse. Vi er bare ganske almindelige mennesker fra alle samfundslag, der kun har ét til fælles: vi er alkoholikere. Og vi hjælper hinanden og andre alkoholikere med at holde os ædru. Og metoden? Vi lader være med at drikke den første genstand! Hvis du ikke drikker den første, bliver du ikke fuld! Det lyder enkelt, men det er selvfølgelig ikke så enkelt, som det lyder. Det er nødvendigt, at gøre en indsats for at lære at leve uden sprut, når man har haft den som livsledsager i mange år. Men det hjælper vi hinanden med - og det har altså virket for et par millioner mennesker og der kommer nye til hver dag, så hvorfor skulle det ikke virke for dig?

Personligt sidestiller jeg alkoholisme med andre uhelbredelige tilstande som diabetes eller allergi. Lige som allergikeren skal holde sig væk fra det, der fremkalder allergien, skal jeg holde mig fra alkohol. Og lige som diabetikeren skal tage sin insulin, for at kunne leve normalt, skal jeg bruge det, jeg har lært i AA, for at forblive ædru - og leve normalt.

Om denne side:

Som der står flere steder, er denne side noget JEG har oprettet. Selv om den handler om AA og AA's program, har Anonyme Alkoholikere intet ansvar for indholdet. Jeg har oprettet siden i AA's ånd: "........at viderebringe budskabet til alkoholikeren som stadig lider." Men der er tale om min egen udlægning og jeg har medtaget flere ting, som ikke er indeholdt i AA's program eller litteratur, men som har hjulpet MIG til en bedre forståelse af min sygdom - og til at blive ædru og få et godt liv!!

Som alle andre AA'ere, er jeg dybt taknemmelig over det, jeg har fået forærende. Bare ved at lade den første stå. Og det vil jeg gerne give videre.

Om designet:

Hvis du har besøgt min side før, vil du måske have set, at jeg har eksperimenteret med at at lave en ny side med en anden teknologi, men da det får nogle konsekvenser som jeg ikke helt har styr på, er det design er taget ud indtil jeg har mere styr på det.

 

Hvis du har spørgsmål om alkoholisme, AA eller denne side, er du meget velkommen til at sende mig en e-mail (se nedenunder)

 

Kærlig hilsen

Jan, alkoholiker

  

***************************

Denne hjemmeside er oprettet på privat initiativ.
Anonyme Alkoholikere kan ikke drages til ansvar for indholdet.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer,
kan du sende mig en mail ved at trykke på "Send e-mail"

Send e-mail

 

Sidst opdateret d. 25/1-2014